Autor Wątek: LTC - cgminer: Stratum from pool 0 requested work restart  (Przeczytany 6624 razy)

Offline KlaudiuszS

  • Liczba transakcji: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Wiadomości: 173
  • Karma: +0/-0
  • Referrals: 0
    • Zobacz profil
Szukałem trochę na forum ale zawsze konkretnej odpowiedzi brak.

Kopię LTC na cgminer zarowno 3.1 jak i 2.11.4 często pojawia mi sie komunikat jak w temacie. Co on oznacza? Czy nie powinno go być?

cgminer version 2.11.4 - Started: [2013-05-16 11:10:29]
--------------------------------------------------------------------------------
 (5s):133.1K (avg):133.2Kh/s | A:4  R:0  HW:0  U:1.0/m  WU:128.6/m
 ST: 2  SS: 0  NB: 4  LW: 126  GF: 0  RF: 0
 Connected to polmine.pl diff 142 with stratum as user <moj_user>
 Block: 6bf16836ba329f52...  Diff:39.7M  Started: [11:13:33]  Best share: 2.77K
--------------------------------------------------------------------------------
 [P]ool management [G]PU management [S]ettings [D]isplay options [Q]uit
 GPU 0:  65.0C 1380RPM | 133.1K/133.2Kh/s | A:4 R:0 HW:0 U: 0.95/m I:11
--------------------------------------------------------------------------------

 [2013-05-16 11:13:13] Stratum from pool 0 requested work restart
 [2013-05-16 11:13:33] Stratum from pool 0 detected new block
 [2013-05-16 11:13:35] Stratum from pool 0 requested work restart
 [2013-05-16 11:13:35] Stratum from pool 0 requested work restart
 [2013-05-16 11:13:38] Stratum from pool 0 requested work restart
 [2013-05-16 11:13:51] Stratum from pool 0 requested work restart
 [2013-05-16 11:14:05] Stratum from pool 0 requested work restart
 [2013-05-16 11:14:09] Stratum from pool 0 requested work restart
 [2013-05-16 11:14:16] Stratum from pool 0 requested work restart
 [2013-05-16 11:14:37] Accepted e1c9060b Diff 607/156 GPU 0
 [2013-05-16 11:14:39] Stratum from pool 0 requested work restart
 [2013-05-16 11:14:44] Stratum from pool 0 requested work restart
 [2013-05-16 11:14:47] Stratum from pool 0 requested work restart
« Ostatnia zmiana: 2013 Maj 16, 11:22:35 wysłana przez KlaudiuszS »
Pomogłem - daj na piwko BTC: 16A8wp55CELCSxAUM1BmaG2GKMF3HJiPzN

Offline lukadev

  • Liczba transakcji: (0)
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 807
  • Karma: +5/-1
  • Referrals: 0
    • Zobacz profil
Odp: LTC - cgminer: Stratum from pool 0 requested work restart
« Odpowiedź #1 dnia: 2013 Maj 16, 11:49:00 »
Dynamicznie jest ustawiona trudność przyjmowanych udziałów. Spójrz na Diff jak się zmienia. 129-130-140-118 etc..

Offline KlaudiuszS

  • Liczba transakcji: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Wiadomości: 173
  • Karma: +0/-0
  • Referrals: 0
    • Zobacz profil
Odp: LTC - cgminer: Stratum from pool 0 requested work restart
« Odpowiedź #2 dnia: 2013 Maj 16, 12:11:58 »
Ale co to znaczy? Proszę o jaśniejsze wytłumaczenie.
Pomogłem - daj na piwko BTC: 16A8wp55CELCSxAUM1BmaG2GKMF3HJiPzN

Offline lukadev

  • Liczba transakcji: (0)
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 807
  • Karma: +5/-1
  • Referrals: 0
    • Zobacz profil
Odp: LTC - cgminer: Stratum from pool 0 requested work restart
« Odpowiedź #3 dnia: 2013 Maj 16, 12:41:28 »
Chodzi o to, że jak obliczysz wyższy udział od minimalnego Diff to zalicza ci go. Niektóre poole mają trudność stałą np. 192 inne dynamiczne w zależnie od obciążenia portu i serwera. Liczenie LTC to inny algorytm i np. przy Diff 1 przy kilkuset Khash/s każdy wysyłał by tysiące udziałów na godzine, co skutecznie zapchało by serwer. Dlatego ustawia się wyższą trudność(liczbę) udziału akceptowanego.

Offline KlaudiuszS

  • Liczba transakcji: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Wiadomości: 173
  • Karma: +0/-0
  • Referrals: 0
    • Zobacz profil
Odp: LTC - cgminer: Stratum from pool 0 requested work restart
« Odpowiedź #4 dnia: 2013 Maj 16, 13:30:22 »
Czyli rozumiem że ten komunikat to coś normalnego.

A jak przetłumaczyć ten komunikat z polskiego na nasze?
Pomogłem - daj na piwko BTC: 16A8wp55CELCSxAUM1BmaG2GKMF3HJiPzN

Offline Decado

  • Liczba transakcji: (0)
  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 23
  • Karma: +0/-0
  • Referrals: 0
    • Zobacz profil
Odp: LTC - cgminer: Stratum from pool 0 requested work restart
« Odpowiedź #5 dnia: 2013 Maj 16, 22:25:05 »
Chciał bym podłaczyć sie pod temat poniewaz mam ten sam problem i niestety na forum nie znalazłem nigdzie konkretnej odpowiedzi. Ja z kolei mam cały czas Stratum from pool 0 requested work restart. żadnych Accepted nie mam pojecia co to znaczy i jak rozwiązać ten problem. Próbowałem kopac LTC na procku i tam idzie bez problemu. Tak samo jak kopanie BTC na karcie.Zasuwa ze az miło. Tylko z LTC na karcie mam problemy. Do kopania BTC uzywam cgminer 2.11.4 moze trzeba jakos specjalnie go konfigurować. 

Offline nubasek

  • Liczba transakcji: (0)
  • Jr. Member
  • **
  • Wiadomości: 96
  • Karma: +0/-0
  • Referrals: 0
    • Zobacz profil
Odp: LTC - cgminer: Stratum from pool 0 requested work restart
« Odpowiedź #6 dnia: 2013 Maj 16, 22:34:48 »
Chciał bym podłaczyć sie pod temat poniewaz mam ten sam problem i niestety na forum nie znalazłem nigdzie konkretnej odpowiedzi. Ja z kolei mam cały czas Stratum from pool 0 requested work restart. żadnych Accepted nie mam pojecia co to znaczy i jak rozwiązać ten problem. Próbowałem kopac LTC na procku i tam idzie bez problemu. Tak samo jak kopanie BTC na karcie.Zasuwa ze az miło. Tylko z LTC na karcie mam problemy. Do kopania BTC uzywam cgminer 2.11.4 moze trzeba jakos specjalnie go konfigurować.

wlaczyles scrypt w cgminerze?

Offline Decado

  • Liczba transakcji: (0)
  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 23
  • Karma: +0/-0
  • Referrals: 0
    • Zobacz profil
Odp: LTC - cgminer: Stratum from pool 0 requested work restart
« Odpowiedź #7 dnia: 2013 Maj 19, 23:30:03 »
Wydaje mi sie że tak. Odpalam cgminera taka komendą :

cgminer --scrypt -o stratum+tcp://polmine.pl:9002 -u xxxxxx -p xxxxxx --auto-fan --auto-gpu

Może ja coś źle wpisuje.

Offline endrju1

  • Liczba transakcji: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Wiadomości: 149
  • Karma: +0/-0
  • Referrals: 0
    • Zobacz profil
Odp: LTC - cgminer: Stratum from pool 0 requested work restart
« Odpowiedź #8 dnia: 2013 Maj 20, 01:46:00 »
jaka karta? Ile Kh/s ci wyświetla?

Offline Decado

  • Liczba transakcji: (0)
  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 23
  • Karma: +0/-0
  • Referrals: 0
    • Zobacz profil
Odp: LTC - cgminer: Stratum from pool 0 requested work restart
« Odpowiedź #9 dnia: 2013 Maj 20, 07:55:50 »
Mam karte Radeon HD 4870x2.
Z prętkoscia trudno powiedziec bo jak cgminer sam zarządza obciążeniem GPU to wrzuca I 8 na każdy rdzen i wtedy jest około 20khash/s ale jak ja mu ustawie powiedzmy I 16 to to rozpedzdza sie do około 180 - 200 khash/s.

Offline Tomekku

  • Liczba transakcji: (0)
  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 14
  • Karma: +0/-0
  • Referrals: 0
    • Zobacz profil
Odp: LTC - cgminer: Stratum from pool 0 requested work restart
« Odpowiedź #10 dnia: 2013 Maj 25, 18:31:19 »
Podepnę się pod temat skoro już takowy istnieje.

Jako, że jestem całkiem świeży w kwestii wykopu itp. to po prostu nie wiem co jest grane. Kopanie za pomocą CPU idzie mi bez problemów natomiast przy GPU cały czas leci ten komunikat. Da radę coś z tym zrobić?

[2013-05-25 18:26:13] Stratum from pool 0 requested work restart
[2013-05-25 18:26:26] Stratum from pool 0 requested work restart
[2013-05-25 18:26:38] Stratum from pool 0 requested work restart
[2013-05-25 18:26:42] Stratum from pool 0 requested work restart
[2013-05-25 18:26:47] Stratum from pool 0 requested work restart
[2013-05-25 18:27:02] Stratum from pool 0 requested work restart
[2013-05-25 18:27:09] Stratum from pool 0 requested work restart
[2013-05-25 18:27:15] Stratum from pool 0 requested work restart
[2013-05-25 18:27:33] Stratum from pool 0 detected new block
[2013-05-25 18:27:34] Stratum from pool 0 requested work restart
[2013-05-25 18:27:34] Stratum from pool 0 requested work restart
[2013-05-25 18:27:41] Stratum from pool 0 requested work restart

Dodam, że używam skryptu:

cgminer.exe --scrypt -o api.polmine.pl:9002 -u xxx -p xxx --auto-fan --auto-gpu

Offline Decado

  • Liczba transakcji: (0)
  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 23
  • Karma: +0/-0
  • Referrals: 0
    • Zobacz profil
Odp: LTC - cgminer: Stratum from pool 0 requested work restart
« Odpowiedź #11 dnia: 2013 Maj 25, 21:34:00 »
Chyba mamy problem nie do rozwiązania :(

Offline lukadev

  • Liczba transakcji: (0)
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 807
  • Karma: +5/-1
  • Referrals: 0
    • Zobacz profil
Odp: LTC - cgminer: Stratum from pool 0 requested work restart
« Odpowiedź #12 dnia: 2013 Maj 25, 22:02:12 »
Za każdym razem przy tym komunikacie zmienia się stopień trudności przyjmowanych udziałów w zależności od obciążenia servera.... Przecież pisałem parę postów wyżej o tym. Tak ma być. Jak ktoś inny potrafi to wyjaśnić bardziej łopatologicznie to niech wyjaśni bo ja nie potrafię.

Offline Tomekku

  • Liczba transakcji: (0)
  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 14
  • Karma: +0/-0
  • Referrals: 0
    • Zobacz profil
Odp: LTC - cgminer: Stratum from pool 0 requested work restart
« Odpowiedź #13 dnia: 2013 Maj 25, 22:09:34 »
Ok spoko tę część rozumiem o zmianie poziomu trudności ale czy w tym momencie moja karta coś oblicza i czy coś kopię? Bo ten komunikat pokazuje mi się od startu i tak leci sobie, aż do zakończenia mojej cierpliwości. Czyli 30 min a może nawet dłużej...

Offline lukadev

  • Liczba transakcji: (0)
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 807
  • Karma: +5/-1
  • Referrals: 0
    • Zobacz profil
Odp: LTC - cgminer: Stratum from pool 0 requested work restart
« Odpowiedź #14 dnia: 2013 Maj 25, 22:20:59 »
A z iloma Khash kopiesz?